В ледените пещери на Менденхол

Удивителна ледена картина се разкрива пред очите в югоизточна Аляска: там се намира глетчерът Менденхол (The Mendenhall Glacier). Дългият около 19 километра ледник в долината Менденхол, на двайсетина километра от центъра на град Джуно (Juneau), е невероятно красив благодарение най-вече на синия си цвят, който се образува от минералите и отразената светлина на слънцето.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Още по-впечатляващи са ледените пещери, които се намират вътре в ледника. Те са достъпни само за онези, които желаят да преплуват с каяк, а след това да се изкачат над глетчера.

снимки: AER Wilmington DE

Водата в пещерите тече по скалите под сините тавани във вътрешността на частично кух ледник. Този красив природен феномен е резултат от глобалното затопляне, заради което ледниците се топят.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!