В Бурж Ал Араб ще ви глезят като кралска особа

Има един образ, който всеки си представя, когато чуе Дубай: емблематичният хотел Бурж ал Араб. Вероятно знаете, че той е единственият в света, който се води 7-звезден – и въпреки че самият хотел не залага на това в представянето си, то гостите му са категорични, че изживяването там напълно заслужава възможно най-високата категоризация.

mini-burj-al-arab-21


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

С уникалната си форма Бурж ал Араб, който се издига гордо върху изкуствен остров на около 300 метра навътре в Персийския залив, прилича на платно, опънато от крайбрежния вятър. Външният му вид е достатъчно впечатляващ, но интериорът му надминава и най-смелите представи за лукс и комфорт.

burj-al-arab-dubai

В хотела няма стаи – само апартаменти. Общо са 202 на брой, като най-малкият (макар че тази дума не е никак на място) е с площ от 170 кв. м, а най-големият – 780 кв. м. Всички са на две нива, като колкото по-нависоко се намират, толкова по-луксозни са. Всеки апартамент разполага с иконом, който се грижи да задоволи и най-малките капризи на гостите. Персоналът е толкова добре обучен, че ще ви накара да се чувствате като кралски особи.

Burj Al Arab Luxury Hotel in Dubai

Burj Al Arab (25)

По кралски пищно е украсен и интериорът на Бурж ал Араб, който буквално спира дъха. Златни орнаменти по стените, панорамни асансьори и подводен вход към един от ресторантите са само част от атракциите на хотела. Добавете два инфинити басейна, спа център с всевъзможни глезотии за тялото и духа, бутици на най-престижните модни марки, ресторанти от световна класа, частен плаж и разбира се, прочутата площадка за хеликоптери, разположена на височина от 211 м на върха на хотела.

Burj Al Arab (20)

Burj Al Arab Restaurant

work.3039119.2.flat,550x550,075,f.burj-al-arab-al-mahara-restaurant

Разбира се, целият този лукс и удоволствието да отседнеш в хотела, който вече години наред е най-разпознаваемият и с най-висока репутация в света, идва на съответната цена – престоят в Бурж ал Араб не е по джоба на всеки. Най-евтината нощувка излиза около 1000 щатски долара, а ако искате да се разполагате в кралския апартамент, то ще трябва да платите умопомрачителните 28 000 щатски долара на вечер.

0

 

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!