Вълшебна вечеря в жълтата къща на дървото

Ако обичате интересните места, включително и когато става въпрос за вечеря, то поредното ни предложение за необичаен ресторант ще ви очарова. Жълтата къща на дървото се намира в Оукланд, Нова Зеландия и е рожба на архитектите Петър Ийзинг и Луси Гаунтлет.

2treehouse-restaurant


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Заведението разполага с 18 седящи места, като трапезарията за гостите е на дървото, а кухнята и другите необходими съоръжения са разположени на земята.

3treehouse-restaurant

Достъпът до трапезарията се осигурява от 60-метров дървен „мост“ – или иначе казано, един различен начин, по който гостите да стигнат до своите места.

4treehouse-restaurant

Формата на ресторанта прилича на черупка. От определен ъгъл може да ви се стори капковидна. От друг напомня повече на костилка от праскова или просто на шушулка от някое растение. На каквото и да го оприличите, определено не може да се отрече, че се вписва идеално в своята среда.

Архитектите разказват, че концепцията за създаването на ресторанта дошла, след като усетили магията на мястото. А сега вече, особено вечер, когато заведението осветява тихомълком цялата гора, вълшебството е още по-голямо.

5treehouse-restaurant

„Малка, компактна черупка, която предоставя удобство и уют и се извисява над откритата поляна, окупирана от криволичещ поток на ръба на гората“. Това е описанието, което получава Жълтият ресторант. Вдъхновен от природата и изработен от еко материали, той е изцяло в унисон със заобикалящата го среда.

6treehouse-restaurant

Мястото напомня за детството, за мечтите, за безгрижието, за приказните истории и вярата в тях, за магията, която носи всяка легенда.

„Това е всичко, което си представяхме и за което мечтаехме като деца, но го направихме като фантазия за възрастни„, споделя един от създателите на вълшебното кътче в Оукланд.

rest-nz-main

 

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!