Възхитителните Мраморни пещери на Патагония

Патагония е регион, пълен с невероятни природни чудеса, които предизвикват истинско възхищение – поредният пример за това са Мраморните пещери, изглеждащи толкова нереално красиви, сякаш са част от научнофантастичен филм. С удивителни форми и цветове, преминаващи от бяло и бледожълто до наситено зелено и яркосиньо, пещерите са частично потопени в точно толкова зашеметяващите тюркоазени води на езерото Карера.

Marble-Caves-of-Patagonia-2-800x533


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Самото езеро се намира на границата между Аржентина и Чили, като пещерите са разположени на чилийска територия. Комплексът е съставен от три основни пещери: Параклисът (La Capilla), Катедралата (El Catedral) и Пещерата (La Cueva).

Marble-Caves-of-Patagonia-3-800x600

Marble-Caves-of-Patagonia-4-800x533

Ако искате да разгледате това невероятно природно съкровище, можете да го направите с малка лодка или каяк – но само когато водите на езерото Карера са тихи и спокойни. При по-бурно време достъпът до Мраморните пещери е опасен и често невъзможен. За местните мястото е свещено и често го посещават, за да се отдадат на молитви и медитация там.

Marble-Caves-of-Patagonia-5-800x600

Неотдавна съществуването на това рядко и безценно чудо беше застрашено от плановете на чилийското правителство да построи пет големи язовира в района – за щастие засега те не са осъществени и Мраморните пещери продължават да бъдат притегателно място за всички, които искат да се докоснат до магията, изваяна от природата.

Marble-Caves-of-Patagonia-71-800x533

Източник: 9wows
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!