Волтера – магия и древна история

„Италия е сън, който се завръща при теб до края на живота ти“ – Анна Ахматова

В сърцето на Тоскана, върху хълм сред долините, се намира един средновековен град – Волтера. Гледката е неописуема и градчето притежава своята уникална атмосфера. В древни времена мястото е било едно от най-големите етруски центрове и до днес е запазило някои уникални следи от тази цивилизация.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Voltera2

Този град на хълмовете има над 3000-годишна история и всяка една епоха е успяла да остави своя отпечатък.

Voltera3

Преминавайки през уличките на историческия център, веднага ще обърнете внимание на градското оформление – тихи, тесни и павирани алеи, каменни къщи, площади, кули, църкви, сгради и дворци затворени в рамките на средновековните стени.

Волтера пази и един много забележителен римски амфитеатър – Театро ди Велабона (Teatro di Vallebona), построен през 1-ви век преди Новата ера. Сърцето на Тоскана – внушителни останки, спиращи дъха гледки и една божествена атмосфера.

Voltera4

Този исторически център предлага изключително разнообразни атракции и развлечения – улицата на шивачите, която е заобиколена от много дворци, крепостта на Медичите, катедралата и баптистерията, пинакотеката и други.
Районът е изключително богат на оникс и алабастър. Може да посетите работилници и да наблюдавате как майсторите превръщат груб материал в произведение на изкуството.

Voltera5

Наред с всички исторически забележителности, не пропускайте да се насладите на многобройните заведения, които предлагат редица нестандартни изкушения – сладолед маскарпоне с нутела, различни видове сирена, вино с трюфел и редица други нестандартни и уникални предложения за всеки вкус.

Voltera6

Едно уникално, магическо, древно и запомнящо се място! Ех, тази Италия!

За Елия