Вижте 5 от най-красивите ботанически градини в света

Съветваме всеки пътешественик, който обича природата, да посети близката ботаническа градина, докато е в чужбина. Като живи енциклопедии, тези градини предлагат от всичко по малко: история, култура, геология. Някои от тях се фокусират върху местните видове, докато други отглеждат огромни колекции от екзотични растения, цветя и дървета от цял свят.
Показваме ви една част от най-красивите ботанически градини в света – насладете им се!

Ботаническа градина „Аделаида”

Приветствайки 1,5 милиона посетители годишно, това място предлага разнообразие от красиви гледки – от влажни зони с розови градини до мини гори.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

1

Екзотичната градина в Монако

Отворена през 1933 г., тази екзотична градина представлява уникален лабиринт от извисяващи се кактуси, африкански и арабски сукуленти и ярки бугенвилии.

2

Ботаническата градина в Буенос Айрес

Това разкошно място е най-ценният принос на известния паркостроител Карлос Тайс.

Buenos-Aires-BOTANIC0616

Ботаническата градина в Сингапур

Със своите тропически дъждовни гори, искрящи езера и огромна градина от орхидеи, това място е обявено за Световно културно наследство на ЮНЕСКО.

4

Кралската ботаническа градина в Кю

Тук е най-голямата колекция от живи растения, както и най-старата – основана е в средата на 1700-те.

5
Източник: travelandleisure.com
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!