Велико Търново оглави престижна класация за най-красиви места в света

Безбройните красиви кътчета в България получават все повече признание не само у нас, но и зад граница. Поредното доказателство е престижното първо място на Велико Търново в класация на авторитетния италиански вестник „Република“ за най-красиви места в света, които са построени на отвесни склонове.

Ежедневникът нарича избраните локации „архитектурни бижута“, а градовете, които са намерили място в класацията – „съкровища“. Изтъква се, че не е било никак лесно да бъдат построени на такива труднодостъпни места, което се посочва като пример за желанието на човечеството да подчини дивата природа, дори когато не става дума за постройки с отбранителна цел. Италианците са категорични, че Велико Търново и другите участници в подреждането предизвикват спонтанен възторг, когато ги видиш на живо, а обаянието им се запечатва за дълго в съзнанието.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Колко престижна е лидерската позиция на българския град доказват имената, останали след него в класацията – емблематичният комплекс от манастири Метеора в Гърция, испанският град Ронда, френският Рокамадур, италианските Риомаджоре, Вернаца, Чивита ди Баньореджо, Пиодао в Португалия, Вади Даван в Йемен, Санторини в Гърция и др. Насладете се на тези архитектурни бижута!

Велико Търново
Велико Търново

Метеора
Метеора, Гърция

Ронда, Испания
Ронда, Испания

Рокамадур, Франция
Рокамадур, Франция

Чивита ди Баньореджо
Чивита ди Баньореджо

Вади Даван, Йемен
Вади Даван, Йемен

Ал Хаджера, Йемен
Ал Хаджера, Йемен

Горд, Франция
Горд, Франция

Вернаца, Италия
Вернаца, Италия

Риомаджоре, Италия
Риомаджоре, Италия

Питиляно, Италия
Питиляно, Италия

Манарола, Италия
Манарола, Италия

Пиодао, Португалия
Пиодао, Португалия

Санторини, Гърция
Санторини, Гърция

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!