Бъкингамският дворец - символът на британската монархия

Да отидеш в Лондон и да не видиш Бъкингамския дворец е все едно да отидеш в Рим и да не видиш папата – доста трудно е да срещнеш британската кралица очи в очи, но поне можеш да разгледаш официалната й резиденция. Заслужава си, дори да е само отвън, ако не ти се влиза, не попаднеш на дни, в които е отворена или не си отделил бюджет за това, тъй като удоволствието не е особено евтино – турът с гид от 12.12.2014 до 1.02.2015 г. струва 75 британски паунда, като на финала ще имаш възможността да се насладиш на чаша шампанско в кралската обстановка на Grand Entrance. Има и няколко други варианта, които ти дават различен достъп, като най-евтиният от тях е на цена от 20 паунда.

1


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

От 1837 г. насам Бъкингамският дворец е официалната резиденция на британските монарси, а днес е административният офис на кралица Елизабет II. Той е домакин на многобройни официални събития, приеми, вечери, градински партита, организирани от кралския двор, като ежегодно гостите, които ги посещават, са около 50 000.


В Бъкингамския дворец има цели 775 помещения, като сред тях са 19 държавни зали, 52 спални, 188 стаи за персонал, 92 офиса и 78 бани. По официални данни сградата е с дължина от 108 м, широчина 120 м и височина 24 метра. Най-голямото помещение в Бъкингамския дворец е Балната зала, която днес се използва по различни предназначения. Тя е с размери 36,6 м на 18 м, а таваните са с внушителната височина от 13,5 м. Открита е официално през 1856 г. с бал в чест на края на Кримската война.


В балната зала обикновено се провеждат държавните приеми в първия ден от официалните посещения на високопоставени чуждестранни гости на кралицата. На приемите по традиция се канят около 150 човека, сред които членове на кралското семейство, политически лидери, дипломати и видни бизнесмени, свързани със страната, от която са гостите. Балната зала е домакин и на други държавни тържества, като например традиционния ежегоден Дипломатически прием, който се посещава от около 1500 гости. Бъкингамският дворец е един от най-популярните символи на британската монархия и предоставя уникалната възможност да усетиш отблизо атмосферата около най-известното кралско семейство в съвременната световна история.

снимки: 762_AK
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!