Бристол – градът на усмихнатите хора, свободния дух и безспирния нощен живот

Ако си почитател на столичния дух, но искаш да избягаш от претъпканите лондонски улици, Бристол е мястото, където ще намериш всичко, което предлага големият град, но в една специална селекция: от средновековна архитектура до street art фестивали, от масивни паркове до тесни калдъръмени улици, разположили се в старата част на града. Бристол се намира на около 200 км. западно от Лондон, но градът е достъпен и по въздушен път, за пристигащите отвъд Острова.

Първите впечатления, с които остава всеки, посетил Бристол, неизменно включват десетките мостове, хълмове и канали, преплитащи се из града. Създава се усещaне, че след всеки ъгъл те очаква хълм или пък стръмна улица надолу. Но това не пречи на хилядите ентусиасти, които предпочитат да се придвижват из града на две колела. Бристол дори е първият град в Обединеното Кралство, който е бил обособен за колоездене.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 


Наред с живота на колела идват и немалкото на брой обширни паркове за отдих, а пък за мнозина – място за пийване на бристолски сайдер на открито. А тези, за които разпускането е синоним на авантюристична разходка, могат да се полутат из пристанищната част на града, следвайки табелите за The Harbourside Walk от центъра на града. А за по-смелите – Бристол е обграден от редица хълмове и долини, които водят до югоизточния морски бряг на Англия. И тук няма как да не отбележим една от най-значимите бристолски забележителности – Clifton Suspension Bridge. Величието и тайнствеността на тази архитектурна мисъл могат да бъдат уловени дори само с поглед към тези снимки, а какво е усещането на живо – нека всеки си помечтае сам.


Зелено, зелено и пак зелено. И въпреки всичко това, което най-много ме завладя в града, са хората – усмихнати и свободни! Бристолският вайб носи у себе си независимия дух на своите жители, без значение дали са кореняци, временно пребиваващи или пък коуч сърфисти, посетили града за през уикенда. Именно

този независим бристолски дух е дарил света с артисти като Massive Attack, Tricky, Portishead, Kosheen и Banksy

Бристол дори има своя собствена валута – the Bristol Pound. Само една улица в градa – Gloucester road – e дала дом на повече независими магазини, отколкото всяка друга улица на острова.


Пленени от независимата и артистична същност на града, е време да преминем и към така любимия ми нощен живот и богатата бристолска музикална култура. Бившият пристанищен град е завещал много скрити спотове като клубове на лодки и барове, разположени под индийски ресторанти. В Бристол нищо не е такова, каквото изглежда. Тук може

да посетите театър и да бъдете удивени от факта, че той се намира в бивша пивоварна

уместно наречен Brewery Theatre.

Всяка нощ в Бристол има своята история, независимо дали е уикенд, или е небрежно понеделнично излизане. Представете си го по този начин – излизате група приятели заедно, а на следващия ден всеки има своя собствена история и интерпретация на вечерта. Напрежението е далеч забрaвено, а

във въздуха се носи само позитивен и приятелски вайб

и всеки е готов да сподели приказка с непознат. Неприкрит факт е, че бристолската музикална сцена чертае движението на денс музиката в последните 20 години. Градът е един от най-влиятелните новатори, когато става въпрос за ъндърграунд звучене. Тук всеки може да намери своя любим клуб с капацитет под 200 човека, където атмосферата е селектирана за определен вид музикални влечения. От soul и reggae, през dubstep и drum n bass до rock концерти и големи фестивали, събиращи целия град на открито.


Бристол – градът, който измерва времето по свой собствен начин и мястото, където всеки е посмял да бъде различен.

За Рая
Пътувам, за да се върна. За да мога да погледна на родното място с нови очи и повече цветове. Надявам се да ви помогна да намерите вдъхновение да осъществите всички онези пътувания, които отдавна планувате, но все не намирате време!