Брегът на скелетите – зловещ и въздействащ

Наричат го „Земята, която Господ направил в гнева си“ или „Портите на злото“. На пръв поглед тези имена, дадени му от местните, може да ви се струват преувеличени. Факт е обаче, че в последните два века на това крайбрежие са се случили много странни и трагични инциденти.

В студените дни мъгла покрива водите и плаването е трудно. Дебнат различни опасности – подвижни пясъци, морски бури, мощни течения… Резултатът: огромно ръждясало гробище и необичайно място, което си заслужава да се посети.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

sceleton1

Брегът на скелетите се намира в северната част на атлантическото крайбрежие на Намибия и Южна Ангола. Понякога обаче името се използва, за да се опише целият бряг на пустинята Намиб.

14

Названието му произлиза от многобройните кости на китове и тюлени, които са покривали брега през златните години на китоловната промишленост, както и от останките от разбили се в скалите заради мъгла кораби. Повече от хиляди плавателни съдове, с различни размери и под различни флагове, са посрещнали своя фатален край до Брега на скелетите.

2 3 6

Като цяло крайбрежието е равно, тук-там разнообразено със скални възвишения. В южната част е чакълест, а на север доминират високите пясъчни дюни. Около 16 000 km² от Брега на скелетите са обявени от Намибия за Национален парк.

7

Въпреки зловещото си име, мястото е рай за фотографите. Гледките, които могат да бъдат запечатани, са абсолютно неповторими: на моменти страховити, но много, много различни и въздействащи.

Една от атракцията, която се предлага в тази част от Намибия, са частните сафарита. Организират се с предварителна заявка, но са една идея по-зареждащи с адреналин от тези в останалата част на Африка.

4 5 12 13
Източник: TOE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!