Бахайските градини – царството на красотата и хармонията

Водопад от багри в изключителна хармония, който доставя неповторима наслада на сетивата – това са Бахайските градини (Baha’i Gardens), които се считат за истинско произведение на архитектурното изкуство и привличат хиляди туристи от тържественото си откриване през 2001 година насам. Намират се в Хайфа, третия по големина град в Израел, и са свещен храм на бахаите – религия, която почита красотата и хармонията.

Israel-Haifa-Bahai-Gardens


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Изградени по проект на световноизвестния архитект Фариборс, градините се подчиняват напълно на двата основни бахайски закона: „С всяка своя мисъл и действие трябва да създаваш само хармония“ и „Всеки ден трябва да твориш нещо съвършено и да се стремиш към красота“.

Бахайските градини са разположени на 18 тераси и се спускат по подножието на хълма Кармел като цветна река. Сред хармонично подредените растения арки има и много красиви алеи, статуии, беседки, мраморни парапети, цветни мозайки, фонтани и шадравани. На водата е отредено важно място – защото тя е приемана като свещена живителна сила. За да се разгледат всички тераси, трябва да се изкачат 1000 стъпала.

fb9a86df79526c20099c34d89f69a758

Прелестните градини са не само духовен и административен център на бахайската вяра, но и мястото, където са положени тленните останки на основателите на религията – Баб и Бахаулла. В техните гробници обаче не се допускат посетители, за да бъде запазен вечният им покой.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!