Барбадос – съкровището на Карибите

Сигурно сте чували за Барбадос благодарение на факта, че е родина на световната поп звезда Риана, но екзотичната държава има още много с какво да се похвали. Тя е част от островната група Малки Антили и е с приблизителна площ от 431 km². Разположена е в западната част на Северния Атлантически океан и на 100 км източно от Карибско море.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Много от карибските острови притежават красиви плажове, но Барбадос е изключителен с това, че можете да намерите всичко, от което имате нужда, а удобствата на града са на една ръка разстояние. Климатът също е прекрасен – Барбадос попада в тропичния климатичен пояс и температурите са високи през цялата година. Дневните варират между 28 и 31°C, а нощните – между 20 и 23°C. Официалният език е английският, валутата е барбадоски долар (BBD), а столицата е Бриджтаун.

Нещото, което задължително трябва да опитате, когато посетите Барбадос, е ромът – той е и прекрасен подарък за близките ви хора, с който да ги зарадвате, след като се върнете от екзотичното пътешествие. Ромът се е наложил като национално питие и има лек и деликатен вкус благодарение на фината захарна тръстика и меките маслени нотки в състава му. Именно оттук тръгва производството на една от най-известните марки ром – Малибу.

Accra Beach е един от най-големите плажове в Барбадос и веднъж стъпите ли на него, няма как да не се снимате и да качите кадъра във Facebook! 🙂 За тези от вас, които обичат да се гмуркат, а не само да се припичат под кокосовите палми, това е едно от идеалните места. Само на няколко метра от брега под кристално чистите води се разкрива един нов свят – този на кораловите рифове.

Друг популярен плаж е The Crane, който е обявен за един от 10-те най-добри плажа в света, а The Crane Resort & Residences, намираща се на скалите над плажа, е сред най-предпочитаните места за младоженци.

Все пак сме длъжни да ви предупредим, че в този рай дебнат и смъртоносни опасности: като започнем от растения като манчинеловото дърво, което ражда плодове, подобни на ябълки, но силни отровни, и стигнем до не по-малко отровните паяци и стоножки.

Освен за припичане на плажа и водни активности, докато сте в Барбадос трябва да отделите време и да се разходите из столицата и природните резервати на острова, които ще ви изумят с красивите си гледки и животинското разнообразие. Можете да посетите например резервата за диви животни, парка „Фарли Хил“, подводния парк „Фолкстоун“, който е подходящ и за дайвинг, пещерата „Харисън“, Музея на Барбадос и плантаторската къща-музей „Сънбъри“, чиято сграда е на повече от 300 години.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!