Ако търсите емоции и адреналин, ще ги намерите край Брезник

Утрото предвещава чудесни условия за изпълнен с емоции и адреналин ден. Тръгваме около 10 часа от офиса, с няколко коли. Време е за тийм билдинг! Част от екипа – около десетина човека, потегляме към комплекса Funsport – огромен увеселителен парк до Брезник, където сред природата са намерили място всевъзможни атракции като аквапарк, картинг писта, ATV писта, paintball игрище и много други. Пътуването е приятно и кратко, за около 40-50 минути. Може да се премине по магистралата или през стария път към Перник, като на детелината преди града се отбиваме вдясно.

Лятото е перфектният период за организирането на един по-различен и интересен тийм билдинг. И ако през зимата температурите и валежите ограничават в определена степен възможностите за забавления, то през юни, юли и август условията за незабравим ден с колегите сред природата са налице.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Тъй като има събор в Брезник, някои улици са затворени, но след кратко лутане из градчето намираме правилния път. Паркираме колите и веднага се отправяме към домакините ни, които ни разясняват програмата – преход с UTV,ATV – та, картинг, стрелба и пейнтбол. Богата и интензивна програма. За гостите на комплекса има и по-лежерни предложения – риболов, аквапарк, блъскащи колички и други атракции за малки и големи.

Пътуването с UTV е интересно, но не бих казал екстремно, а по-скоро приятно динамично. Ние сме около 4-5 коли с водач по маршрута. Добре е да внимавате, защото при излизане от трасето може да има неприятни срещи с камъни, дървета и други препяствия. Другият проблем е калта, затова изберете сух период, освен ако не ви се ходи на кални бани.

Продължаваме с ATV-тата на специално създадената писта. Тук вече можем да говорим за екстремно преживяване – естествено, ако сами си го направите. Аз се качвам на „машинка“ 750 кубика – доста върви, повече от очакванато. В един от завоите не преценявам правилно скоростта и излизам извън трасето – болезнено преживяване Налага се да скоча от ATV-то, но при тази допълнителна „маневра“ докосвам с левия крак горещия ауспух и се сдобивам с болезнено изгаряне. Но, както се казва – „юнак без рана не може“. Много е забавно, някои от колегите юркат здраво по склоновете, а колежките се борят да не изпаднат по завоите.

Следващата стъпка е да направим едно хубаво team хапване – заслужена почивка за уморените преди същинската част – картинг надпреварата и битката на paintball полето.

Картингът вече е любимата ми атракция във Funsport- има възможност за колички с различна мощност – 6,9,12,15,22 и 29 коня, но за да се качиш на по-мощната, трябва първо да покриеш определено време на обиколка. И най-важното: има възможност за провеждане на състезание. Нареждаме се на стартовата решетка и чакаме сигнала от „човека със знамето“. Старт, устремяваме се към първия завой, където обаче една колежка буквално се вряза в моята количка, а още трима се блъскат в нас. Точно като по телевизията! Наистина е забавно. Хващаме се на бас с един колега и започваме състезание помежду си – губя, но достойно. Имам си и оправдание – с 50 килограма по-лек е от мен, а това има значение.

Тръгваме към следващата емоция – paintball полето, където две титанични четворки ще се изправят една срещу друга. Имаме време да тестваме механичния бик и да постреляме с пушки и пистолет на наистина професионално стрелбище – доста е трудно, не всеки се справя, аз определено не успявам да се преборя с пушката и мишените, а шампион между мъжете се оказва една колежка.

За първи път играя paintball – но и това си е доста интересно преживяване, макар и болезнено. Още в първата игра едно от топчетата, изстреляно от мен, уцелва в главата една колежка и тя се отказа да продължи. Извинявам се отново, ако четеш тези редове: Не беше нарочно.

Доста изморителна е тази игра, но и доста интелигентна, и в същото време динамична. Определено и много забавна – перфектна за тийм билдинг. Завършваме наравно. Достоен финал за екипа.

Препоръчвам на пътешествениците, търсещи силни емоции и адреналин, да посетят Funspot – определено няма да останете разочаровани и ще прекарате незабравим ден сред природата.

За Петър
Започнах да описвам пътуванията си с една единствена „егоистична“ цел – да мога след години да си припомням и малките детайли, които са ме впечатлили и са създали в мен емоция. Това обаче се оказа доста по-интересно и забавно от очакваното - пишейки, сякаш преоткривам за себе си вече видяното и преживяното. Ще се радвам, ако успея да представя в разказите си по най-добър начин местата, които посещавам и хората, които срещам, давайки шанс читателят да „пътува“ всеки ден до най-интересните кътчета от нашата красива планета.